Menedzsment audit

Strukturáltan egymásra épülő elemző és értékelő folyamat, mely a vállalat legfőbb szellemi erőforrásának, azaz a menedzsmentnek a kompetenciáit, erősségeit, gyengeségeit és potenciális lehetőségeit deríti ki. Feltárja, hogy a cégvezetés meg tud-e felelni a piaci- és üzleti kihívásoknak, illetve képes-e folyamatosan fejlődni, változni a vállalat sikeres működése érdekében. Általában a piaci helyzetben, a Megbízó cég üzleti környezetében, illetve közvetlenül az adott cég belső viszonyaiban (tulajdonos váltás, összeolvadás, személyi- ill. szervezeti változás) bekövetkezett változás generálja a menedzsment audit iránti igényt.

A menedzsment auditot tanácsadóink nagy szakértelemmel hajtják végre. Előzetesen definiált személyes és üzleti kompetenciák mérése révén sor kerül egyes vezetők vagy a teljes vezetőség értékelésére.

Az alkalmazott módszereket –

  • strukturált interjú
  • ún. 360 fokos értékelés
  • AC / DC
  • személyiség- és munkahelyi magatartáselemzés

a megbízó cég profiljának, a menedzsment audit céljának, az értékelendő készségeknek a figyelembe vételével, ügyfelünkkel egyeztetve választjuk ki. Eredményeként költségcsökkentés és hatékonyságnövekedés érhető el, feltárulnak a rejtett tartalékok, és megfogalmazódnak a fejlesztési igények, amelyekre a jövőbeni lépések alapozhatók.