AC / DC (értékelő és fejlesztő központ)

A kiválasztásnak és a fejlesztési célok meghatározásának kiváló eszköze.

Feltárja a résztvevőknek – az adott munkakörhöz elvárt kompetenciákhoz mérve - az erősségeit és gyengeségeit mind egyéni, mind csoportos feladatvégzés közben. A gyakorlatok úgy épülnek fel, hogy a lehető legjobban modellezzék a valós munkaköri szituációkat.

A kiválasztásnál az Assessment Center növeli a beválás hatékonyságát, a DC számos optimalizáló HR projekt sikerességét megalapozó módszer.

A vizsgált kompetenciák "birtoklási" szintjének meghatározásában korszerű segítő eszköz a Development Center, melynek segítségével megállapítható, hogy a szükséges vezetői kompetenciákat milyen mértékben birtokolja az adott személy, és ez milyen mértékben jelenhet meg a hétköznapi, tudatos viselkedésében. A módszer egyéni és csoportos gyakorlatok, szituációs feladatok, tesztek alkalmazásából áll.

A kritérium-rendszer előzetes felépítése után szakértőink speciális, a megbízó elvárásaira, kompetenciarendszerére szabott feladatsort állítanak össze. A felmérés résztvevői – akár 5-6 fő is – a feladatokat egy külső (tanácsadó) és belső megfigyelőkből (a cég kijelölt vezetői, munkatársai) álló bizottság előtt oldják meg. A program során a megfigyelők külön-külön értékelik az egyes pályázókat, és az általuk egyeztetésre került konszenzusos eredmények révén alakul ki a végső, tárgyilagos értékelés.